הסיפור שלנו

אודות יקב גת שומרון

אני ליאור נחוםנשוי לענת ואבא לששה ילדים מקסימים. תושב קרני שומרון מעל 40 שנה, בהכשרתי מהנדס אלקטרוניקה

שואלים אותי איך הגעתי ליין ? אני חושב שלמזלי היין הגיע אלי…

הכל התחיל כשטעמתי יין שחבר הכין בעצמו.. זה היה בגיל 21. יצר הסקרנות גבר, אהבתי וביקשתי את ה”מתכון”. אגב זה היה יין מתוק מענבי מאכל אבל יצא לא רע. שנתיים לאחר מכן גיליתי את ענבי היין בטיול קסום באזור ספסופה בגליל העליון. שם טעמתי קברנה סובניון איכותי. הרגשתי את קפיצת המדרגה ובעצם מכאן הסיפור התחיל. 

הלכתי לכל תערוכת יין שיכולתי להגיע בארץ, קראתי בשקיקה את הספרים של מיכאל בן יוסף וכמובן רכשתי לא מעט יינות. הסתובבתי בהרבה כרמים באזור הצפון ובשומרון טועם את הענבים ומדמיין מה יכול לצאת מהם.. לאחר מס’ שנים בהן ייצרתי יין בבית, חברתי לשכן מהיישוב בשם אביגדור שרון שגם ייצר יין בביתו. היינו בשותפות מס’ שנים בהן היקב גדל וצמח מתחביב לעסק. לאחר עבודה של שבע שנים בתחום ההייטק במקביל לעבודתי ביקב, החלטתי להתמקד ולעסוק רק ביין. היקב עבר מבית פרטי לאזור תעשייה, אביגדור פרש מהיקב ומצאתי את עצמי בדרך עצמאית בייצור ושיווק היין. 

ה”אני מאמין” שלי בתחום היין הוא ייצור יינות ייחודים ואחרים.  
בהשראת יינות עולם גדולים כמו ה Ice Wine  ו-Amarone, אני מפתח את הנגיעה והפרשנות האישית שלי ליינות אלה. בניסוי מעניין של תסיסות שמרים מצאתי שאני יותר מתחבר לטעמים של יינות שהופקו בתסיסה על שמרי בר בלבד.

לסיכום, אני מאוד אוהב יין ובמיוחד לייצר אותו, להרכיב בלנדים ולנסות להגיע למחוזות חדשים של טעמים, בעיקר מרוכזים, המביאים לידי ביטוי את הייחודיות של כל טרואר. 

כיום אנו מייצרים ביקב כ- 35,000 בקבוקים בשנה, היינות נמכרים ללקוחות פרטיים, מסעדות, חנויות יין וגם לחו”ל.
תודה לאל, שזכיתי להגשים את חלומי ולעסוק בדבר שאני כל כך אוהב. ויש עוד הרבה תכניות לעתיד…

מוזמנים לבקר ולטעום
ליאור